badem logo2

  

  • Banner1
  • Banner2
  • Banner 2
  • 000

  

s1s2s3s4s5

Orebić grbDobrodošli na Orebić

Badem apartmani su privatni smještaj koji se nalazi u središtu Orebića, samo 200m od plaže. To je idealno mjesto za svakog posjetitelja u ovom gradu, bez obzira koliko dugo ćete biti na Orebiću.

Orebić je turistički grad i tijekom prošlosti proslavljeno pomorsko središte južnodalmatinskog poluotoka Pelješca poznatog po vinima i vinogradarstvu.

Naselje se nalazi na južnoj obali poluotoka koji je s kopnom povezan prometnicom preko Stona i trajektnom linijom Ploče - Trpanj.

Okolica Orebića je kao i cijeli Pelješac obrasla gustom zimzelenom vegetacijom i tipičnim mediteranskim biljem, a brojem sunčanih dana spada među najtoplija mjesta na Jadranu.

Današnji je Orebić mjesto razvijene turističke ponude: uz hotelski smještaj te smještaj u privatnim sobama i apartmanima, mjesto je opremljeno sportsko rekreativnim terenima i igralištima za tenis i nogomet, dok se na plažama nudi najam opreme za sportove na vodi te organiziraju škole jedrenja i daskanja. Okolica je pogodna za šetnje, planinarenje i skupljanje bilja, a padine u unutrašnjosti obrasle su vinogradima autohtonih peljeških sorti i ispresijecane vinskim stazama i podrumima gdje možete kušati i kupiti domaće pelješko vino ili prošek. Orebić ima veliku pješčanu plažu u uvali Trstenica, a volite li osamu i stijene, okolica nudi brojne kamenite uvale te uvale s malim žalima. Gastronomska ponuda mjesta oduševit će i najizbirljivije goste, a svakako kušajte kamenice i dagnje iz peljeških uzgajališta te čuvena vina Dingač i Postup.

Predlažemo posjetiti:
kamene utvrde na brdima Vižanjica i Gruda / ostatci rimskih naselja / gradska barokna crkva sa starokršćanskim mramornim reljefom / Pomorski muzej u Orebiću/ gotičko renesansni franjevački samostan 2 km dalje od grada (vrijedna zbirka umjetnina) / antički sarkofazi uz crkvu Gospe od Karmena / vinarska mjesta Postup, Potomje / Ston / otok Korčula.

  

badem logo2  designer17